Ayah aku masuk wad…

Tak tau lah camner nak citer. Tapi kes dia sama macam kes MIL. Kaki dia bengkak dan dalam dah ada jangkitan kuman (nanah). Kes dia cuma jatuh moto je. Mula-mula takde apa-apa tapi lepas 3 hari kaki dah membengkak. Masa aku balik minggu lepas kaki dia dah membengkak teruk. Sebelum itu dia dah pegi ke klinik dan doktor cuma bagi ubat sapu. Time tu aku dah rasa lain macam sebab dia pon takde selera makan campur demam lagi. So ari Isnin kakak aku bawak balik ke klinik dan klinik suggest masuk wad. Semalam aku terpaksa cuti untuk menguruskan hal-hal berkaitan dengan ayah aku dan esok aku dengan bini aku akan ke Melaka tengok keadaan dia.

Aku sedih jugak sebab sebelum ni memang dia tak pernah masuk hospital tapi tiba-tiba je dia kena tahan wad. Ayah aku ni memang ada kencing manis tu yang aku risau sket pasal kaki dia. Mudah-mudahan ayah aku cepat sembuh.

Advertisements

7 Komen

Filed under Famili

7 responses to “Ayah aku masuk wad…

  1. bertukau² theme ko ni..

    semoga ayah ko cepat sembuh.. and takde ape yang teruk berlaku..

    ye lah bila dh umo mcm ni, mak bapak kita pun dah tua. Macam² sakit mula nak muncul. Yang penting, jaga dia elok2. Maklumlah time² sakit ni dorang bukan nak ape² pon, cuma sokongan dari ahli keluarga sendiri je.

  2. betul tu.. time depa ada ni rerajinlah jenguk…kang nyesal kang..

  3. cheng1979

    janji2hati – biasalah tukar-tukar theme krisis identiti. Alhamdulillah dia dah ok dari aritu. Kaki yang bengkak pon dah susut sedikit.

    Duke – balik maa… tiap-tiap bulan i mesti balik.

  4. ohh i ingt u orang KL.. ade kampung rupanya.. hahahha

  5. cheng1979

    KL tu kampung i jugak…

  6. aida

    semoga ayah u cepat sembuh. jengoklah selalu ayah tu…. bapak mentua kak aida hari tupun masok hospital melaka 2 minggu lepas, buang selaput mata…. kalo x bole jengok sekali…… skrg nie tgh melaram ngan spek mata hitamnya…. wow !

  7. cheng1979

    kak aida – ayah masuk hospital pantai air keroh. ni baru balik jenguk dia. alhamdulillah… dah buat minor operation kat kaki dia, kalau ok esok atau lusa dia bole keluar.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s