Hari Raya Semua Orang Gembira…

Tahun ini kami sekeluarga beraya di kampung Cheng Melaka. Selepas Solat Hari Raya Aidilfitri aku sekeluarga bermaaf-maafan dengan mak ayah, kakak dan abang ipar serta anak buah. Raya tahun ni semua ada kecuali kakak aku yang sulung  beraya di rumah MIL Semenyih. Raya ke 2 aku dan keluarga telah berangkat ke KL dan singgah di rumah Kak Yah di Kuala Pilah ex maid yang menjaga bini aku dan adik-adik ipar aku semasa kecil. Apa-apa pon layan jelah gambo dulu aku tengah mabuk ketupat + lemang + rendang + air sarsi.

Gambar 1

Gambar 2. Cuba teka perbezaan Gambar 1 dengan Gambar 2 ni.

Famili kakak aku no 2. Tema Biru.

Famili kakak aku no 3 + Mak dan Ayah. Tema Merah.

Famili aku. Tema Kuning. Hehehe Afiq tak dok diam.

Famili aku + mak dan ayah.

Afiq with baju melayu dan kopiah hitam (tak reti dok diam budak ni).

Raya ke 2 rumah Kak Yah di Kuala Pilah.

 Putera lilin sedang tido.

 Aku sambung lagi entri raya ni kat sini malas nak buat entri baru hehehe. Sebab kemalasan melanda. Raya ke 4, my PIL buat rumah terbuka untuk kawan-kawan dan sedara mara. Penat takyah nk cakap lah start dari pagi hingga malam orang datang termasuk member-member adik ipar aku. Layan jela foto eh…

nah kiss dari Afiq

Kawan opis papa, afiq buat ape tu?

Penanggah of the day. Diha n Pak Ngah same tutup mata bile nampak flash.

Gambar raya kami.

Raya kelima (ahad) kami terus cuti-cuti malaysia ke Holiday Inn Glenmarie. Plan asalnya nak ke Pulau Pinang pada raya kelima tapi dibatalkan sebab PIL buat rumah terbuka so bercuti jela kat area Subang sajer hehehe…

On the way… singgah dulu isi minyak jauh perjalanan ni. Kajang ke Subang hui jauh-jauh.

Diha dengan mata Ju On nyer.

Check in rilek-rilek dulu.Afiq pon isi minyak dulu. Diha tak habis-habis buat mata dia.

Tu jela citer raya kami 2008 ni. Sekarang ni pon dah banyak jemputan rumah terbuka. Sabtu (18/10/08) ni kami ada 4 jemputan rumah terbuka. Memang kenyang hingga ke pagi besoknya la agaknya hehehe…

Advertisements

43 Komen

Filed under Famili

43 responses to “Hari Raya Semua Orang Gembira…

  1. ooo YB Cheng ada kakak eh? Ingatkan anak tunggal.. ahhahhaa

  2. cheng1979

    janji2hati – yerp lelaki tunggal dalam keluarga.

  3. anak tunggal yg tk mengada2… inilah die hehehe

    beza gambar tu.. gambar 1 tibe2 ada muncul anak sedara ko, gambar 2 plak, die dh tkde … g mana plak tu?

  4. wah diha besarnya handbag.. byk dpt wet raye ke??

  5. cheng1979

    aemy – tu akibatnya membuat sign peace yang over masa orang sedang amik gambo. kena marah dengan ayah aku hehehe… terus merajuk menyorok belakang kerusi.

    janji2hati – biasa ler ade anak pompuan aksesori jangan cakap ler dah macam orang dewasa dah.

  6. hahaha.. tu lom pandai mekap lagi tu.. mcm anak buah aku tu dh pandai mekap, bukak beg penuh ngan barang mekap je. Ngan sikat lah, bedak lah, pin rambut, kertas nak lap minyak kat muka pon ada..

  7. cheng1979

    mekap pon dah pandai dah cuma takde letak dalam handbag dia.orang pakai perfum sibuk dia pon nak.lipstik jangan cakap lah, pantang offer terus nak.

  8. looooo takkan die over pon kena marah?? abis tu merajuk sampai ke sudah le tu? kesian die.. hari raya pun kena marah.

    kalo bapak aku.. hari pertama la tk boleh marah2… apatah lagi marah budak2 nie… so kena tahan sabar la kalo tgk anak jd suria perkasa hitam ker, ultraman ker, ninja man ker pada hari pertama tu

  9. cheng1979

    nak wat camner bapak aku jenis temper maklum la orang melaka. biarla pandai ler anak buah aku tu sape suh cari pasal pagi-pagi raya hehehe… kan dah kena

  10. zAs

    punya lah kecoh org melaka ni sampai bagi pingat kat hindu shah rukh khan… apa lah…? dah lah yang dipertua negeri melaka tapi bukan org melaka, maknanya tak da org melaka yang layak hingga kena lantik org luar… malang sunnguh si cheng ni!!!!!

  11. hehehe… mesti ada yg tk kena tu zas… takkan main bg gitu2 jer..

  12. cheng1979

    Biasa la dia peminat no 1 shah rukh khan tu. Tu jadi camtu. Orang melaka kan suka berhijrah. Mana stay satu tempat je. Tu kehabisan orang melaka nak diberi pingat. Bukan macam pentadbiran dari Selayang ke Pantai Dalam.

  13. tak kesah la bercuti kat Subang pon.. janji leh rilex..

    diha ngan mata ju-on tu, kalo malam-malam muncul mcm tu mau menjerit aku dibuatnya. dengan rambut panjang mengerbang tu.

  14. cheng1979

    gambar dia tu sumer terpengaruh tengok gambar adik ipar aku. sebab aritu masa bulan puasa bukak gambar lama adik ipar aku masa kecik-kecik. semua buat mata bukan-bukan masa amik gambar. ade buat mata juling, lidah terjelir. Diha tengok pastu dia gelak-gelak then hasilnya dia praktikan masa orang amik gambar hehehehe…

  15. zAs

    tahniah kpd cheng kerana dpt pembantu utk projek kelab membaca… hahahahahaha… tak lama lagi cheng tukar nama ke “BLUR” gak lah nampaknyer… cheng yang mana ni…? alah cheng yg BLUR tu…! kih kih kih… bila ko nak pindah tempat beb? dekat skit lu dgn pembantu lu… wa anytime blh tlg…

  16. ok I got it. Genetik Cheng menurun ke Diha. Tgk gambo mata Cheng pegang Afiq.. Like father like daughter..

  17. cheng1979

    pentadbiran – kena pindah ke? takpe tu cawangan bile perlu bincang baru pi sana.

    janji2hati – yeke? tak perasan pulak.

  18. diha jun on pompuan… tk ngeri sgt.. sbb ju on ni jenis kyute dan mengada2 cam bapak nye hehehe

    stakat dok hotel skitar KL jer… baik tkyah… kaya pun, tgk tmptla… ni kes pembaziran thp gaban suria perkasa hitam

  19. lupa plak… afiq dh pandai main kiss kiss ye… ni mesti bapak ajo…

    jaga2 bakal pak + mak mertua hehehe.. anak YB dh advance nie

  20. ok husna ngan shananana kene jaga2 lah.. Afiq dah pandai kiss² tuu.. bahaya²..

  21. cheng1979

    aemy – well… i need vacation… sian kat anak-anak aku sebelum puasa lagi dah ajak nak mandi swimming pool. kalau tak bawak sok tiap-tiap hari aku kena dengar “bila nak swim-swim” (diha selalu tanya). husna, shana beware dengan Afiq hehehe…

    janji2hati – baru cute kiss camtu… cam babah dia la cute kan…

  22. zAs

    jam 19:08 aku terima sms dari kawan ni dan ianya berbunyi “trauma aku menerima tugasan kelab membaca ni. dah terbayang mcm2 kutukan pasni”. lalu aku membalas sms tersebut…”sabar je lah. tak lama lagi ko mesti dah tak faham pun bila org kutuk ko sbb masa tu ko dah blur. jgn risau sgt”.
    cheng, ko ingat ko sms sedih2 ni aku nak simpati… hahahahahaha….

  23. cheng1979

    hahahaha setannnnnnnn… trauma yang melanda (lagu elite).

  24. eeeeeeeee… terus “se…”

    camner la YB kalo perkataan tu pon boleh terkeluar? takkan dh hilang kesabaran sbb pegang title baru YB?

  25. cheng1979

    sori-sori perkataan tu khas untuk zAs sorang jer… trauma yang melanda (lagu elite).

  26. trauma yang melanda .. menikam-nikam jiwa..

    ehh silap-silap, lagu tema dulu

    “AAAaaaaa… bersama berganding bahu..”

  27. cheng1979

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………………………………………………aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa………………………….. bersama berganding bahuh tunjuh ajarkuh sifuh

  28. aida

    Assalamualaikum Cheng !, salam kenalan. Masih seronok raya ? Kak Aida org Batarg 3. tp dok kat Bkt Katil…

    http://aidammt.wordpress.com

  29. tkyah la YB… terima jela.. mana tau tahun depan dpt cemerlang… amin

  30. cheng1979

    Cemerlang???????? jeng jeng jeng……..

  31. zAs

    skrg kwn i ni buka blog mesti hati dup dap dup dap je….. apa lagi lah kena kutukan hari ini….!

  32. zAs

    Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci Allah kerana tiada lagi yang mengasihmu di akhirat kelak.

  33. zAs

    lu kena nyanyi lagu freedom beb… seha nyanyi mcm ni lah lebih kurang… sama2 berganding bahu….

  34. cheng1979

    ceh nak nyanyi tapi tak tau mesti lu hari-hari rentung sampai tak hapal. lagu dia camni “sama-sama mengejar mimpi, sama-sama gunung didaki”

  35. zAs

    Sama sama menjejak mimpi
    Sama sama mencari dan menanti
    Segalanya direstui cinta sejati
    Sama sama gunung didaki
    Sama sama turun ke lembah sepi
    Suka duka bersama dirasai…..
    lagu utk cheng dan pembantu nyer….

  36. hahahaha

    zas zas zas.. asik copy paste jer semua lirik.. kalau cam ni leh kena sama.. dibawah akta copyright.. heheheheeh

    nasib kola YB…

    sampai la ni i masih musykil… apasal engko yg jd pilihan bertemankan ieda? apesal tk org lain ek???

    pelik bin ajaib laaaa

  37. YB … aku rasa ko kena wat entri baru cepat2 la.. pasal tajuk berganding bahu nie…

    entri raya ko dh bercelaru dgn sumpah laknat c zas nie…

  38. i setuju ngan aemy..

    buat entry baru tentang penerimaan watikah pelantikan sebagai ketua dan dibantu oleh pembantu..

  39. cheng1979

    esoklah i buat entri baru… sekarang ni trauma….

    trauma yang melanda menikam-nikam jiwa…. (lagu elite)

  40. zAs

    biar i tlg jawabkan yer aemy…. sbb nya ialah nama dia kan YB Cheng… maksud YB tu sbnrnya ialah Yang Blur, cuma boss je yg tau siapa yg YB dan siapa yg layak jadi pembantu YB…. best nyer lah komen kes ni…. byk idea… kan? kan? kan?

  41. cheng1979

    hi kak aida salam perkenalan. sori lar komen kat cni banyak kena belanda tak de kaitan dengan entri yang ditulis

  42. hai kak aida selamat berkenalan jugak

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s