Selamat Hari Raya

Antara sedar atau tidak kita seringkali ada melakukan kesilapan,menguris hati orang lain,kata-kata yang menyakitkan sama ada yang nampak atau tidak nampak. Dikesempatan ini aku dan sekeluarga ingin mohon ampun dan maaf. Ramai jugak yang bertanya kepada aku, kenapa aku dah start berkerja pada hari raya ketiga. Ini jawapannya…

1. Berkerja adalah ibadah.

2. Ingat balik alasan pertama tadi berkerja adalah ibadah.

3. Ingat balik alasan pertama dan kedua tadi bekerja adalah ibadah.

Sekian, harap dapat menjawap soalan kalian. Kami sekeluarga mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan kepada yang memandu balik kampung tu berhati-hati di jalan raya ingatlah orang tersayang.

Advertisements

10 Komen

Filed under Ucapan

10 responses to “Selamat Hari Raya

  1. selamat hali raya juga..

    hahaha kesian la org tu tak cuti raya..

    takpe nanti kat ofis buat kerja tau, kerana kerja tu adalah ibadah…jgn nangis pulak nanti..

  2. cheng1979

    khabar angin bertiup kencang mengatakan pengurusan akan memberikan cuti pada hari raya ketiga tersebut… so kena berterima kasih kat aku la sebab tak bercuti pada hari tersebut dan pengurusan telah menyatakan simpati untuk memberikan cuti terima kasih (khabar angin je ni).Save cuti korang hehehehe….

  3. Alauddin Riayat Syah

    tu le kerja adalah kerja adalah ibadah

  4. cheng1979

    kerja beb… apa-apa kerja diutamakan (hahaha ayat tak bleh blah)

  5. nak betulkan perkataan la YB..

    bekerja ejaaan yg betul… tu yg terover acting kerja time raya. terlebih “r”

    Sia2 DBP ambik kerja… ejaan pun masih salah.. camner nk tunjuk peningkatan pd org luar

  6. Mengharapkan khabar angin menjadi nyata?

    Dalam hati mahu cuti la tu..

  7. cheng1979

    aemy – niat ikhlas itu penting…. biar luaran nampak lain tapi di sudut hati begitu suci murni seperti minyak masak seri murni.

    janji2hati – eh takdelah jangan le fitnah i camtu tak baek bulan-bulan puasa ni tau.tengok pentadbiran… senyap je sekarang… kat jadual cuti dah padamkan pada hari jumaat tu.sekarang ni sudah coba-coba untuk berkawan dengan aku.maklumla sok sape nak geng pada hari jumaat tu hihihihi….

  8. Ye ke? takpe lah bini bobo berkhidmat untuk negara tuuu…

  9. zAs

    aku mmg saja je senyapkan diri nak tgk line dulu. nampaknya walaupun i tak kutuk tp rakan2 lain ttp benci kat lu lah cheng…. hahahahahahaha….. aku tak yah lah susah2 komen sbb kawan2 menjalankan tugas dgn cemerlang, gemilang dan terbilang….!

  10. cheng1979

    zAs – ye ke?atau tengah cari idea… maklum la bini tak dapat cuti.hari tu bukan main lagi ckp bangla dgn indon je yang tak blk raya.pasni ko kena kawan dgn diaorg hihihihi.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s