Kasut…

Satu hari sebelum keluar dari sebuah pasar raya yang terkemuka di ibu negara…

Pembeli Kasut Baru : Hishhh…. (nada marah) aku takleh nak fokus ni.Asik terbayang-bayang kasut tadi.

Kaki Bakar : Betul bro, baik ko beli sok menyesal atau design tu takde lagi bru padan muke.

Pembeli Kasut Baru : Ha’a ye, betul jugak jom.

Kaki Bakar : Yesssssssssss… (dalam ati jer).

Di bahagian kasut, pasar raya terkemuka tersebut.

Pembeli Kasut Baru : bang… kasut ni kasi saiz 9.

Juru Jual : Kejab ye enche… saya check dulu.

Dalam lima minit kemudian…

Juru Jual : Enche… kasut ni tinggal yang ni sajer… saiz 8 display set.

Pembeli Kasut Baru : Alamak… takde ke bang? Aduhh… sambil membelek-belek kasut tersebut.Ok takpe bang amik lagi sebelah saya nak test.

Juru Jual : Ok…

Kaki Bakar : Ko nak beli ke kasut ni orang dah pegang-pegang (serangan psikologi untuk membakar mangsa hehehe).

Pembeli Kasut Baru : Alahhhh…… diaorag pegang-pegang tapi aku yang beli (gaya angkuh).

Juru Jual : Nah enche…

Pembeli Kasut Baru : Kejab ye saya nak test jalan-jalan (sambil berjalan-jalan dalam kawasan itu).Ok saya amik.

Di pejabat….

Pembeli Kasut Baru : Pn cik kak Ida tolong garu kaki saya kejab.

Pn cik Kak Ida : Tula ko byk sgt mkn daging gout la tu. (selang 10 – 15 saat dengan blur) Ohhhhhh…. kasut baru Kak Ida lupe pulak.

Pembeli Kasut Baru : Hehehehehehehehehe…. hahahahahahaha….Β (gelak jahat)
Moral of the story : Jangan bakar org yang ade duit dan inilah akibatnya.SorilahΒ kawan-kawan terpaksa menerima keriakan pembeli kasut baru kat pejabat ni (tapi pakai kat pejabat je kasut baru ni, takut Mem tahu ceh).

Advertisements

18 Komen

Filed under Macam-macam

18 responses to “Kasut…

  1. zAs

    fuhhh….. siapa lah mamat tu…?

  2. cheng1979

    zAs – tak tau la.tp dia ade pengaruh besar kat pejabat ni

  3. eeemmmm.. setakat sehari dua pakai n berlagak ada kasut baru.. tkyahlah pentadbir… buang karan jer

    pakai kasut kt opis jer? ei.. takkan berjangkit ngan YB takut bini? YB takut nk suh bini masak. Ni pentadbir takut nk bg tau bini dh terbelanja lebih?

    nasiblah i ni dapat hubby yg sporting. aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn πŸ™‚

  4. Ish YB Cheng, kasut tu selesa pakai kat opis je.. kat tempat lain tak selesa tu..

  5. aemy – ceh takut bini apenya.i jenis memahami, bini i keje bank so sampai umah pon lewat, nk msk lg, nk kemas lg, mkn pon cuma berdua sajer.So elok beli sajer jimat, dapur pon bersih.

    janji2hati – takut nak pakai kat luar tu.takut tapak haus.kat pejabat ade karpet.kurang sikit kehausan tapak kasut baru.

  6. dukekah ini?

    ala berlagak la ngan kasut tu… ah..ah… baik gantung je kasut tu depan pintu masuk..hu..hu..hu..

  7. mai yg ada super power

    memang pembeli kasut baru ni ada pengaruh besar kat pejabat sebab dia pun besar gak orgnya..hehehehehe…

  8. Joyo_sintono

    Ala YB, tu alasan jer tu…

  9. zAs

    mai yg ada super power????? ke mai yang ada super blur???? typing error kut… kih kih kih…
    aemy— bkn takut bini tp bini je tak takut kat kami.
    yb cheng—- ngaku je lah, satu malaya dah tau lu takut bini…
    thanks yer akak sbb memahami… akak je sorang yg baik, yg lain jahat termasuk lah zAs…

  10. zAs

    aemy—– ye ke u dpt suami yg sportinggggg? mcm tak caya je…. kuang kuang kuang…

  11. cheng1979

    ape zAs ko buat lawak di petang hari ni???? “akak je sorang yg baik, yg lain jahat termasuk lah zAs…”
    hahahahahah….

  12. chingga89

    β–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆ
    β–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆ
    β–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆ
    β–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆ

    KINI TELAH DIBUKA..
    PUSAT DOWNLOAD MELAYU

    MACAM-MACAM ADA! DOWNLOAD SECARA PERCUMA!!!
    β–ΊAudio Muzik
    β–ΊCeramah & Motivasi
    ——Audio
    ——Video
    β–ΊEbook
    ——Majalah
    ————Hiburan
    ————Humor
    ————ICT
    ————Isu Semasa
    ————Lelaki
    ————Pertahanan & Ketenteraan
    ————Remaja
    ————Sukan
    ————Wanita
    ————————Majalah PC ada,
    ————————Majalah PC Xtra ada,
    ————————Mangga ada,
    ————————Ujang ada,
    ————————Mastika ada,
    ————————Gila-Gila ada,
    ————————Majalah Apo? ada,
    ————————Majalah Gempak ada,
    ————————Majalah Utopia ada,
    ————————Majalah Mingguan Wanita ada,
    ————————Majalah Mastika ada,
    ————————Majalah Wisel ada,
    ————————Majalah Arena Bolasepak ada,
    ————————Majalah Hai ada,
    ————————Majalah Maskulin ada,
    ————————Majalah G3 ada,
    ————————Majalah Max It ada,
    ————————Majalah Star Soccer ada,
    ————————Majalah Klik ada,
    ————————Majalah Remaja ada,
    ————————Majalah CHIP ada,
    ————————Majalah Aliran Informasi Pertahanan TEMPUR ada,
    ————————Majalah Rasa ada,
    β–ΊFilem
    ——Versi DVD
    ————Cerita Indonesia
    ————Cerita Melayu
    ————Cerita Orang Putih
    ——Versi VCD
    ————Cerita Indonesia
    ————Cerita Melayu
    ————Cerita Orang Putih
    β–ΊRancangan Televisyen
    ——8TV
    ——Astro Ceria
    ——Astro Prima
    ——Astro RIA
    ——AXN
    ——NTV7
    ——RTM
    ——TV3
    ——TV9
    β–ΊVideo Muzik
    ——Muzik Indonesia

    dan banyak lagi..!!!

    Masuk sini= http://jiwang.notlong.com

    TENGOK DULU BARU TAHU, CAKAP SAJA TARA GUNA

    β–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆ
    β–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆ
    β–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆ
    β–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆβ–ˆ

  13. alauddin riayat syah

    akhirnya gwe dapat berbuka dengan nasi kerabu setelah 10 tahun tak menjamahnya sebab tgk cam nasi alien je. hu..hu..hu..

    zas- akhirnya balik juga kasut tu ke kerinchi ye.
    yb cheng – tak dapat makan nasi padang ler.
    joyo sintono – bila mau bikin blog?

  14. ngaku die tk baik… tkpelaaa… besar pahala..

    hello zas – apa yg tk caya nye? bg tau ckit… πŸ˜›

  15. Wak_JoyoSintono

    Betulla dia cakap tu YB, dia pun jahatla tu.Hehe.

  16. zAs

    dah mmg tak baik, tak usah lah ngaku baik… kan…?

  17. cheng1979

    Alauddin – hang guna nick ni teringat aku kat sekolah lama aku Sekolah Menengah Sultan Alauddin. Takpela hang dapat kain pelikat bole la wat sembahyang raya nanti

    Wak – zAs guna tektik psikologi gostan tu.Konon mengaku tak baik ade la org simpati kat dia ceh.Tektik tu bdk tadika je selalu guna skrg ni.

  18. zAs

    cheng- tektik yg berjaya, kita kena amalkan…!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s